- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarmalele maramuresene de post cu ciuperci sunt aromate si gustoase, numai bune pentru zilele e post.
Ingrediente
- 100 gr orez
- 20 gr pasat
- 1 gogosar rosu sau 1 lingura pasta de ardei
- 150 ml ulei
- foi de varza
- 200 gr ciuperci
- 2 cepe
- 1 morcov dat pe razatoarea mare
- piper
- cimbru
- sare
Instructiuni de preparare
- Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste putin in ulei, impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete. Se adauga ciupercile date prin masina de tocat si se mai calesc putin impreuna.
- Orezul spalat si pasatul se amesteca in aceasta compozitie, se adauga apa si se fierbe, apoi se potriveste de gust cu sare, piper si cimbru. Cand s-a racit, se umplu foile de vara si se formeaza sarmale de marime potrivita, care se fierb intr-o oala cu doua cani de apa.
- Sarmalutele capata un gust foarte bun daca se asaza intr-o oala de lut si se fierb la foc mic ori se dau la cuptor.