Budinca de orez cu legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de orez cu legume este una din acele retete pe care le preparati cand chiar nu mai stiti ce sa gatiti.Puteti varia legumele pentru o diversitate de gusturi.

Ingrediente

    • 200 gr orez alb
    • 2 linguri orez salbatic
    • 1 ceapa mare
    • 1 morcov
    • 1 radacina de patrunjel
    • 750 ml supa de legume
    • 5 linguri ulei
    • 3 oua
    • 150 gr telemea de oi
    • 1 lingurita oregano uscat
    • 2 linguri pulpa de rosii (din conserva)
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Orezul salbatic se fierbe separat in apa cu sare. Se caleaste ceapa taiata rondele in ulei bine incins, se adauga morcovul si radacina de patrunjel fate pe razatoarea cu ochiuri mari.Cand au inceput legumele sa se inmoaie, se adauga orezul alb si supa de legume. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust,se adauga oregano si se lasa sa fiarba pana cand orezul se umfla iar legumele sunt bine patrunse. Se indeparteaza de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  2. Se unge o tava termorezistenta cu ulei, se toarna compozitia de orez cu legume in care s-a adaugat si ouale batute, se pune deasupra orezul salbatic si telemeaua de oi rasa.
  3. Vasul se baga in cuptorul incins pentru 40-45 de minute, la foc moderat.Cu 10 minute inainte de a fi gata, se adauga pulpa de rosii si se mai lasa pana se rumeneste.
  4. Budinca se serveste rece sau calda pe un pat de salata verde, garnisita cu felii de rosii si castraveti.

Recomandari

Mancaruri