Praz la cuptor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prazul face parte din aceeasi familie cu ceapa - este un verisor mai dulce, mai usor. Prazul la cuptor este un preparat simplu si cu siguranta il veti prepara des, intrucat este si foarte gustos.

Ingrediente

    • 3 fire de praz
    • 150 gr cascaval
    • 3 linguri faina
    • 1 lingura unt
    • 300 ml lapte proaspat
    • pesmet
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata prazul, se spala si se taie rondele groasa de 2 cm, care se pun in apa fierbinte cu putina sare, sa fiarba.
  2. Se face un sos alb din unt, faina si lapte, care se lasa sa se racoreasca. Se scurge prazul si se pune in sosul alb si se pun pe foc sa mai fiarba putin impreuna.
  3. Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu pesmet, se pune in ea compozitia in care se amesteca cascavalul ras si bucatile de unt, se presara cu pesmet si se pune in cuptor sa se coaca, la foc potrivit. Cand este rumenit, se scoate tava din cuptor, se  lasa sa se racoreasca 10 minute, apoi se poate servi.

Recomandari

Mancaruri