- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Reteta de miel cu spanac o puteti prepara in orice periada a anului,dar este de preferat sa folositi spanac proaspat si nu congelat.Este o reteta delicioasa plina de vitamine care ii va incanta pe cei dragi.
Ingrediente
- 800 gr carne de miel
- 1 kg spanac proaspat
- 2 linguri pasta de tomate
- zeama de la o lamaie
- 5 linguri ulei
Instructiuni de preparare
- Carnea de miel se spala, se usuca cu servete absorbante, apoi se taie bucatele. Se pune o cratita cu ulei pe foc, iar cand uleiul este incins se adauga cubuletele de carne si se acopera cu un capac. Se lasa sa se inabuse la foc mic, amestecand din cand in cand pentru ca carnea sa se rumeneasca pe toate partile.
- Cand carnea incepe sa se rumeneasca se adauga apa,cat sa acopere carnea, se pune capacul si se lasa sa se inabuse in continuare la foc mic.
- Intre timp, se curata spanacul, se spala sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Cand carnea este aproape fiarta se adauga spanacul si pasta de tomate. Cand spanacul este inmuiat se adauga putina sare si zeama de la lamaie si se baga in cuptorul incins pana cand scade zeama in care s-a inabusit carnea.
- Daca doriti un gust mai accentuat de spanac, puteti adauga si putin orez, astfel timpul de stat in cuptor va scadea simtitor.