Stufat de miel-varianta 1

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Stufatul de miel este o mancare traditionala, care se prepara, in general, o singura data pe an. De Paste, la taierea mielului, ceapa verde si usturoiul verde sunt proaspete si subtiri si dau aroma minunata stufatului de miel.

Ingrediente

    • 1,500 kg carne de miel
    • 12 legaturi de ceapa verde
    • 12 legaturi de usturoi verde
    • 2 legaturi de marar verde
    • 2 legaturi de patrunjel verde
    • 1 lingurita faina
    • 100 ml suc de rosii
    • 3 linguri de ulei
    • sare
    • piper macinat
    •  2 foi de dafin

Instructiuni de preparare

  1. Carnea de miel se spala, se sterge cu servete absorbante si se taie cubulete.Cubuletele se pun intr-o cratita in care s-au pus 3 linguri de ulei si se pune pe foc sa se inabuse, la foc mic.Din cand in cand se amesteca pentru ca acrnea sa se rumeneasca pe toate partile.
  2. Cand carnea este rumenita putin se adauga o lingurita de faina, se toarna apa cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba in conrinuare la foc mic.
  3. Intre timp se curata ceapa si usturoiul, se apal si se taie bucati de 5 cm care se pun intr-o oala cu apa clocotita pentru 10 secunde sa se opareasca putin. Dupa ce sunt oparite se pun in cratita cu carnea de miel si se lasa sa dea in 2-3 clocote.
  4. Se adauga foile de dafin,sucul de rosii, verdeata tocata si se potriveste de sare, apoi se mai lasa sa fiarba la foc mic o ora mestecand din cand in cand.
  5. Stufatul cand este gata se lasa  sa se racoreasca 20 de minute si apoi se poate servi insotita de o salata de primavara.

Recomandari

Mancaruri