- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Stufatul de miel este o mancare traditionala, care se prepara, in general, o singura data pe an. De Paste, la taierea mielului, ceapa verde si usturoiul verde sunt proaspete si subtiri si dau aroma minunata stufatului de miel.
Ingrediente
- 1,500 kg carne de miel
- 12 legaturi de ceapa verde
- 12 legaturi de usturoi verde
- 2 legaturi de marar verde
- 2 legaturi de patrunjel verde
- 1 lingurita faina
- 100 ml suc de rosii
- 3 linguri de ulei
- sare
- piper macinat
- 2 foi de dafin
Instructiuni de preparare
- Carnea de miel se spala, se sterge cu servete absorbante si se taie cubulete.Cubuletele se pun intr-o cratita in care s-au pus 3 linguri de ulei si se pune pe foc sa se inabuse, la foc mic.Din cand in cand se amesteca pentru ca acrnea sa se rumeneasca pe toate partile.
- Cand carnea este rumenita putin se adauga o lingurita de faina, se toarna apa cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba in conrinuare la foc mic.
- Intre timp se curata ceapa si usturoiul, se apal si se taie bucati de 5 cm care se pun intr-o oala cu apa clocotita pentru 10 secunde sa se opareasca putin. Dupa ce sunt oparite se pun in cratita cu carnea de miel si se lasa sa dea in 2-3 clocote.
- Se adauga foile de dafin,sucul de rosii, verdeata tocata si se potriveste de sare, apoi se mai lasa sa fiarba la foc mic o ora mestecand din cand in cand.
- Stufatul cand este gata se lasa sa se racoreasca 20 de minute si apoi se poate servi insotita de o salata de primavara.