Drob de miel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Drobul este o reteta traditionala romaneasca care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste. Recomandata celor carora le place sa sarbatoreasca in mod traditional si sa puna pe masa bucate alese specifice de Pasti.

Ingrediente

    • inima, ficatul si plamanii de la miel
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 1 patrunjel radacina
    • 3-4 oua
    • 4 legaturi ceapa verde
    • 2 legaturi marar verde
    • 2 legaturi patrunjel verde
    • 1 prapur sau o foaie din aluat
    • 1 felie de paine
    • sare
    • piper negru macinat
    • ulei

Instructiuni de preparare

  1. Se pune o oala mare cu apa la fiert in care se pune si putina sare. Cand apa da in clocot se pun organele de miel si se lasa sa fiarba. Cand apa incepe iar sa dea in clocot se adauga o ceapa curatata, morcovul si patrunjelul radacina curatati se taiati bucati mari. Se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic.
  2. Cand organele de miel sunt fierte, se scot pe o tava si se lasa sa se raceasca,apoi se trec prin masina de tocat impreuna cu o felie de paine inmuiata in apa si stoarsa bine. Amestecul rezultat se pune intr-un vas incapator.
  3. Se adauga ceapa verde curatata,spalata si taiata rondele, mararul si patrujelul tocate. Se amesteca bine compozitia, se potriveste cu sare si piper, dupa gust, apoi se adauga ouale.
  4. Se unge o cratita sau o tava cu ulei, se asaza prapurul sau aluatul preparat,apoi se toarna compozitia. Se inveleste cu prapurul sau aluatul cazut peste margini, se unge cu ulei si se baga in cuptorul incins, la foc moderat. Cand este rumenit, se scoate din cuptor si se scoate din vasul in care s-a copt.
  5. Drobul de miel se serveste cu oua vopsite alaturi si cu o salata de cruditati.

Recomandari

Mancaruri