- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Terina isi are originea in Franta dar combinatia de legume si fructe ne ofera o paleta infinita de retete.E fina si eleganta, poate fi pusa pe orice masa Avantajul fiind ca nu e nevoie sa mestecati in ea cat timp ea se coace in cuptor.
Ingrediente
- 700 gr carne de gaina
- 200 gr ficat de pui
- 200 gr sunca
- 100 gr bacon
- 200 ml smantana
- 2 morcovi
- 2 oua
- 1 ceapa
- 2 frunze de dafin
- 1 lingura ulei
- 1 lingura faina
- 100 gr masline verzi
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Se pun la fiert intr-o oala cu apa si sare , 300 gr din carnea de pasare.Se adauga frunzele de dafin, morcovul si ceapa curatate dar intregi.Se fierb toate la foc mic pana cand se inmoaie legumele.
- Ficatul de pui se spala, se usuca cu sevete absorbante si se prajeste in ulei incins, dupa care se condimenteaza cu putina sare si piper.
- Restul de carne de pasare se toaca si se amesteca cu smantana si cu ouale.Se adauga faina, sunca taiata cubulete, sare si piper, dupa gust.Carnea fiarta, ficateii si morcovul fiert se taie bucati mai mici, apoi se adauga peste amestecul de carne tocata cu smantana si se amesteca bine compozitia.
- Se asaza felii de bacon pe fundul unui vas termorezistent uns cu ulei, apoi se toarna amestecul preparat. Se acopera vasul cu capac sau cu folie de aluminiu, se asaza in alt vas mai mare in care s-a pus apa, si se coace la foc mic timp de o ora.
- Terina cand este gata se lasa sa se raceasca complet abia apoi poate fi feliata si servita. Ideal ar fi sa stea la rece o noapte pentru a se combina armonios aromele.