- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Carnea de iepure este pentru multa lume o delicatesa, iar acest mod de a o prepara cu sos de rosii ii ofera un gust oriental cu care nu suntem familiarizti dar de care nici nu ne putem lipsi.
Ingrediente
- 1 kg carne de iepure
- 1 ceapa
- 250 ml vin alb
- 1 litru suc de rosii
- 1 lamaie
- 50 gr unt
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Carnea de iepure se apala cu apa rece apoi se lasa la marinat intr- oala cu apa rece in care se adauga sucul de la lamaie.Se lasa cel putin o ora inainte de a fi preparata, dupa care iei carnea, o pui in alta oala, adaugi vinul si ungi carnea cu el si se baga in frigider pentru carvea minute.
- Se scoate carnea de iepure pe o farfurie, se pune o oala cu putin ulei pe foc in care se caleste ceapa tocata fin si carnea de iepure. Se lasa sa se inabuse amestecand continuu pana cand ceapa devine usor aurie.
- Se scoate carnea si in tigaie, peste ceapa se adauga sucul de rosii, lasand sa fiarba pana cand incepe sa se ingroase.
- Se adauga carnea de iepure in sosul de rosii si se lasa sa fiarba impreuna pentru 15-20 de minute.Se opreste focul, se adauga untul si se lasa oala acoperita pana cand se raceste complet.