- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gniochi este un preparat specific italienesc, foarte aromat si gustos, pe care il puteti servi cald sau rece.
Ingrediente
- 500 gr cartofi
- 2 galbenusuri de ou
- faina
PENTRU SOS:
- ulei de masline
- rosii din bulion
- condimente
- parmeZan
Instructiuni de preparare
- Cartofii se curata si se fierb intregi. Se scurg si se lasa sa se usuce 20 minute, apoi se piseaza bine. Se adauga 2 galbenusuri si faina cat cuprinde pentru a deveni o pasta. Se ia o mica parte si se face un sul subtire. Se taie bucatele, se dau prin faina si se fac diferite forme rasucindu-se pe razatoare sau pe furculita. Astfel se imprima diferite forme.
- Se pun in apa clocotita si se fierb.Se servesc cu sos de rosii preparat astfel: se incinge uleiul, se adauga rosii din bulion taiate marunt si se condimenteaza dupa gust. Deasupra, se presara parmezan ras.