- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Risotto cu dovleac este o mancare italieneasca foarte aromata, si usor de preparat, ea putand sa fie servita si ca garnitura alaturi de friptura de vita.
Ingrediente
- 300 gr orez
- 2 felii mari de dovleac taiate cubulete
- 1,5 litri supa de carne sau de legume
- 1 ceapa mica
- 2 linguri de ulei de masline
- unt cit o nuca
- 75 ml vin alb sec
- 4 linguri de parmezan ras
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Intr-o cratita se pune uleiul de masline si o ceapa la rumenit, se adauga orezul si se lasa cateva minute sa se prajeasca. Se adauga vinul alb si se lasa cateva minute sa se evapore.
- Se adauga dovleacul se lasa sa fiarba adaugand din cand in cand cate un polonic de supa fierbinte, amestecand continuu. Cand este fiert, atat orezul, cat si dovleacul, se stinge focul, se adauga untul si se lasa sa se odihneasca 2-3 minute dupa care se serveste, adaugand deasupra parmezan ras.