- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Limba in sos de rosii este o mancare foarte gustoasa si aromata, avand un continut ridicat de proteine.
Ingrediente
- 1 limba fiarta taiata felii
- 2 legaturi de patrunjel verde
- 5 catei de usturoi
- 1 ardei iute
- 5 fileuri de anchois
- 200 gr sos de rosii
- 200 ml supa
- 100 ml otet
- 2 pumni de faina alba
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea sosuluiccse toaca cele 2 legaturi de patrunjel verde cu 5 catei de usturoi, un pic de ardei iute si fileurile de anchois in ulei. Se pune totul intr-o craticioara cu un pic de ulei de masline si se fierbe la foc mic un sfert de ora amestecand din cand in cand.
- Se adauga sucul de rosii si supa si se lasa sa fiarba inca 10 minute. Se adauga otet faina alba, se potriveste de sare si piper si se amesteca bine bine pentru a obtine un amestec omogen si cremos. Se mai lasa pe foc alte 5 minute si gata.
- Se asaza pe platou feliutele de limba si se varsa sosul/crema deasupra, si se poate servi atat calda si rece.