- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Carnea de miel cu marar verde este foarte gustoasa si aromara datorita mararului care ofera mancarii un gust placut de primavara.
Ingrediente
- 1 kg carne
- 500 gr marar verde
- 1 ceapa alba sau 2 legaturi de ceapa verde
- 1 lingura cu faina
- 1/2 lamaie
- 150 ml ulei
- sare
- piper boabe
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se taie carnea bucati potrivit de mari, se spala in mai multe ape si se caleste in ulei incins.
Cand carnea s-a rumenit, se pune in cratita ceapa tocata marunt, se adauga o ceasca cu apa si se acopera cratita. Se fierbe inabusit pana cand ceapa devine transparenta.
- Se curata mararul, se spala si se toaca marunt, se pune peste carne si se mai adauga apa Se desface o lingura cu faina in apa rece, se pune sosul peste mancare, se sareaza si se pipereaza dupa gust.
- Se stoarce zeama de la 1/2 lamaie in mancare si se introduce cratita in cuptorul fierbinte. Se scoate cand carnea se poate consuma.
- Carnea de miel cu marar verde se serveste calda, cu paine proaspata, langa vin alb sec.