Carne de miel cu marar verde

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Carnea de miel cu marar verde este foarte gustoasa si aromara datorita mararului care ofera mancarii un gust placut de primavara.

Ingrediente

    • 1 kg carne
    • 500 gr marar verde
    • 1 ceapa alba sau 2 legaturi de ceapa verde
    • 1 lingura cu faina
    • 1/2 lamaie
    • 150 ml ulei
    • sare
    • piper boabe

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se taie carnea bucati potrivit de mari, se spala in mai multe ape si se caleste in ulei incins.
    Cand carnea s-a rumenit, se pune in cratita ceapa tocata marunt, se adauga o ceasca cu apa si se acopera cratita. Se fierbe inabusit pana cand ceapa devine transparenta.
  2. Se curata mararul, se spala si se toaca marunt, se pune peste carne si se mai adauga apa Se desface o lingura cu faina in apa rece, se pune sosul peste mancare, se sareaza si se pipereaza dupa gust.
  3. Se stoarce zeama de la 1/2 lamaie in mancare si se introduce cratita in cuptorul fierbinte. Se scoate cand carnea se poate consuma.
  4. Carnea de miel cu marar verde se serveste calda, cu paine proaspata, langa vin alb sec.

Recomandari

Mancaruri