- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pastele fainoase cu sunca si telina sunt aromate si satioase, delicioase atat calde cat si reci.
Ingrediente
- 300 gr paste fainoase sub forma de fundite
- 200 gr sunca de Praga
- 1 telina mijlocie
- 200 gr jambon
- busuioc tocat
- sare
- piper macinat
- 1 lingura cu unt
- 4-6 rosii mijlocii
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Puneti sa fiarba in apa care clocoteste pastele fainoase. Fierbeti la foc mic 15 minute, acoperiti vasul, stingeti focul.
- Curatati telina, taiati-o betisoare subtiri, caliti-o pana se inmoaie in unt. Scoateti telina in farfurie si puneti in tigaia cu restul de unt rosiile decojite, taiate felii subtiri. Lasati sa se caleasca 4-5 minute cu sare si piper, trageti vasul de pe foc.
- Taiati felii subtiri sunca de Praga si jambonul, rumeniti-le in tigaie fara grasime doar 3-4 minute, apoi singeti focul.
- Spalati pastele in apa rece, lasati sa se scurga, rastumati-le intr-un castron sau pe platou adancit. Faceti un loc gol in mijloc, puneti pe rand: telina, carnea, rosiile, Sarati si piperati usor. Decorati cu busuioc tocat fin si serviti alaturi unpahar cu vin alb.