- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Codul la cuptor este foarte gustos si apetisant, fiind o mancare perfecta in zielle caniculare de vara.
Ingrediente
- 2-3 pesti mijlocii
- 1 lamaie
- sare
- 150 ml ulei
- 1 ceapa
- 1 morcov
- patrunjel verde tocat
- 1 lingura cu otet
- 1 kg de cartofi
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se inlatura capul pestelui, se lasa sa se decongeleze in apa rece o ora, dupa care se pune, spalat si curatat de aripioare, intr-o tava din inox sau o forma de sticla incasabila in care s-a asezat un strat de ceapa taiata felii subtiri, in amestec cu morcovii rondele si cateva felii de lamaie. Se acopera cu supa calda, se sareaza si se pune tava in cuptor pentru 1 ora, la foc potrivit.
- Se adauga otetul cand pestele este gata, se mai lasa 5 minute, dupa care se scoate pestele pe un platou mare, se inconjoara cu felii de cartofi fierti sau morcovi fierti, stropiti cu sosul in care s-a facut pestele.
- Sosul in care s-a facut pestele se trece prin sita, se toarna peste peste si cartofi, se presara totul cu verdeata tocata fin si se serveste cu paine proaspata si vin alb demisec.