- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salaul rasol este un preparat specific mesei de Bunavestire, si pe care merita sa il incercati pt ca e dietetic si foarte gustos.
Ingrediente
- 1 kg de salau
- 175 ml ulei
- boabe de piper
- sare
- 1 kg de cartofi
- boia dulce
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Se curata pestele, se sareaza si se lasa sa stea 1/2 ora intr-un vas mare.
- Cartofii se curata de coaja, se taie in patru si se spala in mai multe ape reci, apoi se pun intr-o cratita cu o ceasca de ulei, sare, piper boabe si o lingurita de boia dulce de ardei. Se lasa sa fiarba descoperit pe foc mic 45 de minute. Se pune pestele taiat felii groase de 3-4 cm peste cartofi, se acopera cratita si se lasa sa fiarba 20 minute.
- Se serveste cald, asezat pe un platou mare, pestele fiind inconjurat de cartofi si stropit cu sosul in care a fiert Se serveste cu/fara paine si vin alb alaturi.