- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crapul la cuptor cu rosii si lamaie este un preparat perfect pentru zilele de vara cand doriti o mancare plina de vitamine si totusi usoara.
Ingrediente
- 1 kg crap
- 1 kg de rosii
- 175 ml ulei
- 175 ml vin
- 1 lamaie
- sare
- piper
- patrunjel verde
- 175 gr icre
Instructiuni de preparare
- Se curata, se spala si se asaza pestele intr-o tava tapetata cu felii de rosii si cu feliute de lamaie fara coaja. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se pun icrele in golul burtii impreuna cu sare si 4-5 tije de patrunjel verde. Se toarna pe deasupra uleiul amestecat cu vin si se introduce pestele intr-un cuptor incins, la foc potrivit.
- Dupa circa 60 de minute este gata. Se scoate din cuptor si se presara cu patrunjel verde tocat foarte fin. Se serveste cald sau rece, cu paine proaspata sau mamaliga calda. Este bun cu vin alb.