- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Parjoalele de peste in sos de rosii sunt delicioase si apetisante, fiind mult mai aromate daca sunt servite reci.
Ingrediente
- 1 kg peste congelat fara oase
- sare
- 3 cepe
- 2 linguri cu piure de cartofi
- piper macinat
- 3 cartofi
- 1/2 lamaie
- 150 ml ulei
- pesmet
- boia dulce
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Din pestele curatat de solzi si de oase si pe jumatate decongelat in apa rece, o ceapa tocata marunt, sare si piper macinat.Se prepara un amestec omogen care se ingroasa cu 2 linguri cu piure de cartofi si se fac parjoale care se trec prin pesmet si se prajesc in ulei fierbinte. Se scot si se pastreaza pe o farfurie, acoperita cu multe servetele sau cu hartie absorbanta.
- Cartofii se curata de coaja, se taie rondele si se pun cu 2 cepe taiate in forma de pestisori sa se prajeasca in uleiul ramas de la parjoale si strecurat. Se inmoaie usor, se adauga o cana cu apa calda si sare si se acopera cratita. Se fierbe mancarea incet, colorata cu o lingurita cu boia dulce de ardei, pana cand se poate consuma.
- Se pun parjoalele in mancarea de cartofi, se lasa sa clocoteasca 5 minute si se serveste totul cald, cu zeama de lamaie stoarsa peste parjoale. Este potrivita cu paine mai veche si vin alb, sec.