- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pilaful cu peste sarat este o mancare foarte gustoasa si usor de preparat.
Ingrediente
- 700 gr peste sarat
- 1 ceapa
- 150 ml ulei
- 150 gr orez
- piper boabe
- 400 ml vin alb
- 2 linguri cu otet
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se alege orezul, se spala si se caleste in ulei fierbinte. Se adauga apa calda si se pune pe foc cratita sa fiarba pe o tabla groasa, ca sa nu se prinda orezul.
- Separat se caleste o ceapa in cateva linguri cu ulei, pana devine transparenta, apoi se stinge cu 200 ml vin alb. Se adauga boabe de piper si se lasa sosul sa fiarba incet.
- Pestele, curatat si desarat cateva ore in apa cu otet, se curata de oase si se pune, fara cap, sa fiarba in sosul de ceapa. Cand orezul este aproape fiert (orezul fierbe 1/2 ora la foc mic), se adauga sosul in care s-a facut pestele si se mai lasa sa fiarba putin.
- Pilaful cu peste sarat se serveste cald sau rece, cu sau fara paine si vin alb alaturi.