- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ostropelul de pui este o mancare foarte usoara, rapida si satioasa in acelasi timp.
Ingrediente
- 5 rosii
- 100 ml vin alb
- 2 foi de dafin
- patrunjel verde
- sare
- boia dulce/iute
- 4 pulpe de pui
- 200 ml apa
- 1 capatana de usturoi
- ulei de masline/floarea-sa\\oarelui
- busuioc
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Incinge uleiul in cratita si pune pulpele condimentate cu sare, piper si boia la prajit. Dupa ce s-au prajit, adauga vinul si apa si lasa sa fiarba, la foc mediu, pana cand scade din lichid.
- Cat fierbe carnea, da rosiile pe razatoare si prepara un mujdei din capatana de usturoi.
- Scoate carnea cand este fiarta, iar in sos adauga rosiile date pe razatoare si mujdeiul de usturoi. Adauga foile de dafin, busuiocul si lasa sa fiarba.
- Cand sosul fierbe, adauga carnea si lasa sa fiarba, la foc mic, circa 20 de minute, dupa care opreste focul, presara patrunjel verde tocat fin si serveste cu garnitura de piure de cartofi.