- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul cu sos alb este un preparat foarte aromat si gustos, fiind mult mai bun daca este servit a doua zi cand s-au imbinat aromele
Ingrediente
- 1 pui intreg
- 1 lingura faina
- 2 linguri smantana
- 100 gr branza telemea
- cimbru
- piper macinat
- 150 ml vin alb
- 200 ml lapte
- 3 linguri ulei de masline
- busuioc
- sare
Instructiuni de preparare
- Sareaza si pipereaza puiul portionat si prajeste-l in ulei de masline. Stinge cu vin alb si lasa sa fiarba pana ce se evapora vinul, apoi scoate puiul si pune-l la loc cald.
- In tigaia unde ai prajit puiul, adauga faina dizolvata in lapte si condimenteaza dupa gust si adauga cimbrul si busuiocul.
- Adauga smantana si lasa sa dea intr-un clocot. Adauga bucatile de pui prajit, lasa cateva minute pe foc.
- Puiul cu sos alb se serve?te cat e cald, cu branza telemea rasa si ardei iute.