- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarea de carne de vitel cu sos de ciuperci este un preparat delicios pe care il puteti servi cu garnitura de orez sau paste.
Ingrediente
- 1 kg carne de vitel
- 1 morcov
- 50 gr unt
- 1 galbenus
- 200 gr ciuperci
- 1 ceapa mare
- patrunjel verde
- piper macinat
- sare
- 1 lingura faina
- 200 ml supa de carne
Instructiuni de preparare
- Se taie carnea bucati si se pune intr-o oala cu apa rece, pe foc, sa fiarba. Cand apa incepe sa fiarba se curata spuma si se introduce ceapa intreaga, morcovul curatat si taiat in jumatate, patrunjelul tocat, se adauga sare, piper si se lasa sa fiarba in continuare pe foc mic.
- Cand carnea est fiarta se prepara sosul: se pune untul intr-o tigaie pe foc si cand s-a topit se pune faina si se amesteca continuu pana se incorporeaza in unt, apoi se toarna cate putin supa si se amesteca mereu ca sa nu se faca cocoloase, pana se obtine consistenta ca de ciulama. Se lasa sa fiarba putin la foc mic, apoi se ia sosul de pe foc, se adauga galbenusul, se amesteca bine si se mai pune pe foc sa dea in 2-3 clocote.
- ciupercile taiate feliute se fierb separat si se amesteca in sos.Se asaza carnea pe o farfurie mare si se toarna sosul deasupra, se presara patrunjel verde tocat fin si se serveste.