Peste plat cu legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pestele plat cu legume este preparatul perfect pentru un pranz alaturi de cei dragi.

Ingrediente

    • 1 kg peste plat (lat) desfacut in fileuri
    • 2 cepe
    • 1 ardei gras
    • 4 rosii
    • 1 dovlecel mare
    • 4 catei de usturoi
    • 12-14 masline negre
    • 6 linguri cu ulei de masline
    • 1 buchet garni (2 crengute de cimbru, 2 foi de dafin, 2-3 tije de patrunjel verde, 2-3 tije de marar sau anason, legate cu ata curata)

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati de pielita si seminte rosiile, apoi taiati-le in felii groase. Curatati ardeiul si taiati-l felii mari, iar dovlecelul curatat si spalat, il taiati rondele,apoi  incalziti cuptorul.
  2. Curatati si tocati cepele apoi caliti-le 4 minute intr-o cratita cu ulei de masline. Adaugati ardeiul, rosiile si dovlecelul, puneti in cratita buchetul garni si cateii de usturoi intregi. Sarati si piperati, lasati cratita pe foc moale pentru 20-25 minute.
  3. Curatati fileurile de peste, asezati-le in cratita si mai lasati sa fiarba 1/4 ora. Adaugati maslinele fara samburi.
  4. Serviti pestele cu sos de legume, paine proaspata si vin alb.

Recomandari

Mancaruri