- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pestele plat cu legume este preparatul perfect pentru un pranz alaturi de cei dragi.
Ingrediente
- 1 kg peste plat (lat) desfacut in fileuri
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 4 rosii
- 1 dovlecel mare
- 4 catei de usturoi
- 12-14 masline negre
- 6 linguri cu ulei de masline
- 1 buchet garni (2 crengute de cimbru, 2 foi de dafin, 2-3 tije de patrunjel verde, 2-3 tije de marar sau anason, legate cu ata curata)
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati de pielita si seminte rosiile, apoi taiati-le in felii groase. Curatati ardeiul si taiati-l felii mari, iar dovlecelul curatat si spalat, il taiati rondele,apoi incalziti cuptorul.
- Curatati si tocati cepele apoi caliti-le 4 minute intr-o cratita cu ulei de masline. Adaugati ardeiul, rosiile si dovlecelul, puneti in cratita buchetul garni si cateii de usturoi intregi. Sarati si piperati, lasati cratita pe foc moale pentru 20-25 minute.
- Curatati fileurile de peste, asezati-le in cratita si mai lasati sa fiarba 1/4 ora. Adaugati maslinele fara samburi.
- Serviti pestele cu sos de legume, paine proaspata si vin alb.