Plachie bucovineana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Plachia bucovineana este un preparat pescaresc a carui aroma este mai intensa daca mancarea este servita rece.

Ingrediente

    • 4-6 crapi mijlocii (sau carasi, bibani, somn mic)
    • 1 kg ceapa
    • marar
    • 1 kg rosii bine coapte
    • 5-6 catei de usturoi
    • 150 ml ulei
    • 2 ardei
    • 200 gr smantana
    • 175 ml vin alb
    • sare
    • piper boabe
    • boia de ardei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Curatati, spalati si tocati marunt ceapa si ardeii grasi. Puneti in cratita mare sa se caleasca pana cand ceapa devine transparenta.
  2. Curatati pestii de solzi, inlaturati capetele si cozile, taiati-i felii groase de 4-5 cm. Asezati pestele peste ceapa calita, acoperiti cratita, lasati sa fiarba usor 1/4 ora. Intoarceti pestele ca sa se patrunda pe ambele parti. Turnati vinul si lasati sa dea in clocot.
  3. Curatati rosiile si decojiti-le, taiati-le patrate mici sau felii subtiri. Rasturnati rosiile in cratita condimentati cu: usturoi tocat, sare, piper boabe si boia de ardei. Continuati fierberea 1/2 ora, apoi gustati mancarea si potriviti de gust.
  4. Stingeti focul, turnati smantana in cratita si decorati cu 2-3 linguri de marar tocat.
  5. Serviti mancarea rece sau calda cu paine proaspata de casa si vin alb.

Recomandari

Mancaruri