- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Plachia bucovineana este un preparat pescaresc a carui aroma este mai intensa daca mancarea este servita rece.
Ingrediente
- 4-6 crapi mijlocii (sau carasi, bibani, somn mic)
- 1 kg ceapa
- marar
- 1 kg rosii bine coapte
- 5-6 catei de usturoi
- 150 ml ulei
- 2 ardei
- 200 gr smantana
- 175 ml vin alb
- sare
- piper boabe
- boia de ardei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Curatati, spalati si tocati marunt ceapa si ardeii grasi. Puneti in cratita mare sa se caleasca pana cand ceapa devine transparenta.
- Curatati pestii de solzi, inlaturati capetele si cozile, taiati-i felii groase de 4-5 cm. Asezati pestele peste ceapa calita, acoperiti cratita, lasati sa fiarba usor 1/4 ora. Intoarceti pestele ca sa se patrunda pe ambele parti. Turnati vinul si lasati sa dea in clocot.
- Curatati rosiile si decojiti-le, taiati-le patrate mici sau felii subtiri. Rasturnati rosiile in cratita condimentati cu: usturoi tocat, sare, piper boabe si boia de ardei. Continuati fierberea 1/2 ora, apoi gustati mancarea si potriviti de gust.
- Stingeti focul, turnati smantana in cratita si decorati cu 2-3 linguri de marar tocat.
- Serviti mancarea rece sau calda cu paine proaspata de casa si vin alb.