- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pestele si legumele pregatite in abur este preparatul perfect pentru o masa satioasa de pranz, dietetica si foarte sanatoasa.
Ingrediente
- 4 fileuri de somon
- 4 fileuri de morun
- 4 fileuri de randunica de mare
- 6 morcovi
- 2 pere
- 4 cepe mijlocii
- 500 gr brocoli
- 4 crengute de patrunjel
- 4 linguri cu ulei de masline
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Razuiti morcovii, spalati-i si taiati-i bucati.Curatati cepele si spalati-le. Desfaceti brocoli in buchete, spalati cu apa multa, curatati perele, scoateti samburii, taiati in pestisori. Asezati-le in sita din inox si puneti sita pe gura unei oale cu apa clo- cotinda. Sarati usor si lasati sa se inmoaie legumele in abur cel putin 15-20 min.
- Curatati pestele, spalati-l si asezati-l peste legume. Intretineti focul pentru ca apa sa fiarba in clocot.
Dupa 15 minute asezati pestele in farfurii, inconjurati cu legume. Presarati peste tot patrunjel tocat si piper macinat. Stropiti cu ulei de masline si serviti imediat cu paine proaspata si vin alb.