- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Calzi sau reci cartofii umpluti cu branza dulce sunt deliciosi si foarte aromati.
Ingrediente
- 12-14 cartofi mari
- 3 oua
- 300 gr branza dulce
- sare
- 2 linguri cu unt
- 2 linguri cu faina
- 200 ml lapte nejiert sau smantana
- marar tocat
- 1 lingura cu cimbru macinat (optional)
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Spalati cartofii, curatati de coaja si taiati fiecare cartof in jumatate. Scoateti, folosind o lingurita sau un cutit cu varf ascutit, miezul cartofilor.
- Separat amestecati branza cu ouale, sarati usor, amestecati pasta cu cimbru macinat si umpleti jumatatile de cartofi.
- Asezati cartofii in cratita larga, acoperiti cu apa calda, fierbeti la foc potrivit cu vasul acoperit. Sarati putin sosul obtinut, iar dupa jumatate de ora trageti vasul deoparte.
- Faceti pe foc mic, folosind o cratita mica, un sos alb din: unt inmuiat amestecat cu faina pusa cate putin pana cand obtineti o pasta uniforma. Subtiati cu lapte pus incet, timp in care amestecati fara intrerupere cu o lingura de lemn. Daca laptele lipseste folositi zer sau smantana. Fierbeti sosul 10 minute , apoi rasturnati peste cartofii fierti.
- Serviti mancarea calda decorata cu marar tocat fin.