Tocanita de vitel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Retetele cu carne de vita sunt slabe in grasime si foarte sanatoase. Tocanita de vitel va poate face sa adaugati acest ingredient in topul preferintelor dumneavoastra in materie de carnuri.

Ingrediente

    • 600 gr carne de vitel
    • 3 cepe
    • 2 cartofi
    • 3 linguri ulei
    • 1  lingura boia de ardei dulce
    • 2 linguri pasta de tomate
    • 300 ml supa de carne(sau apa calda)
    • 200 ml vin alb sec
    • chimen macinat
    • cimbru uscat
    • 1 ardei iute
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Se portioneaza carnea cubulete de marime medie, se prajeste in ulei incins, pe toate partile, apoi se scoate pe o farfurie si se pastreaza la cald.
  2. In grasimea ramasa de la carnea de vitel, se caleste ceapa tocata marunt, pana cand capata un aspest sticlos. Se adauga boiaua de ardei dulce, amestecand continuu ca sa nu se lipeasca.
  3. Se adauga bucatile de carne din nou in cratita, cartofii curatati, spalati si taiati cuburi, se acopera cu supa de carne sau cu apa calda si se lasa sa fiarba sub capac, la foc mic, circa 40 de minute, pana cand carnea este bine patrunsa.
  4. Se adauga vinul, ardeiul iute tocat, pasta de tomate, condimente, dupa gust, si se potriveste de sare si piper, dupa gust. Se baga cratita in cuptor pentru circa 20 de minute, pentru a capata un aspect  frumos la suprafata si pentru a se combina armonios toate aromele.
  5. Tocanita se serveste calda decorand farfuria cu frunze de cimbru verde.

Recomandari

Mancaruri