- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aripioarele cu sos picant sunt unul din aperitivele traditionale in America. Daca nu doriti sa fie picante este necesar sa nu puneti un ardei iute intreg .Puteti pune numai putin...sau deloc.
Ingrediente
- 1 kg aripioare de pui mai mari
- 250 ml supa clare de pui(sau apa calda)
- 50 gr unt
- 3 linguri pasta de tomate
- 3 catei de usturoi
- 1 ardei iute
- 3 cepe
- sofran
- coriandru
- patrunjel verde
- coaja rasa de lamaie
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Se spala aripioarele, se taie in doua si se presara cu sare. Se lasa la frigider 15 minute, apoi se prajesc intr-o tigaie cu unt.
- Cand aripioarele sunt rumenite pe ambele parti se scot pe o farfurie, iar in untul in care s-au prajit se caleste ceapa tocata marunt cu usturoiul pisat. Se stinge cu supa de pui. Se adauga putin sofran, cateva frunze de coriandru si de patrunjel verde tocate fin, dupa gust, ardeiul iute tocat marunt, coaja de lamaie si pasta de tomate. Se fierbe sosul pana se ingroasa.
- Se adauga bucatile de carne prajita si se clocotesc doua minute pentru a se aromatiza carnea cu sosul. Se servesc calde cu garnitura de legume si, dupa gust, cu o salata rucola.