- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Reteta de cartofi umpluti la cuptor este foarte buna si pe deasupra este foarte adaptabila pentru ca se poate face cu toate "resturile" de prin frigider.Pentru un plus de aroma puteti pune peste ei cand ii scoateti din cuptor o felie de bacon.
Ingrediente
- 500 gr cartofi
- 200 gr carne tocata de vita
- 50 gr sunca
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 aredei gras rosu
- 3 linguri smantana
- 50 gr branza tare sau parmezan
- 1 lingurita cimbru
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita chimen
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja intr-o oala cu apa, putina sare si chimen. Se fierb pana se inmoaie, se scurg si se lasa sa se raceasca.
- Sunca se taie cubulete si apoi se caleste in uleiul incins impreuna cu carnea tocata, ceapa si ardeiul rosu, tocate marunt sau fasii subtiri, usturoiul pisat si se condimenteaza cu sare piper si cimbru, dupa gust. Se amesteca si se lasa pe foc pana cand scade zeama lasata de carne.
- Cartofii se taie in doua pe lungime si se scobesc in centru. Miezul care se scobeste se amesteca cu smantana si apoi se toarna in tigaie, peste carne.
- Se umplu jumatatile de cartofi cu amestecul de carne cu legume, se presara branza rasa sau permezan si se coc in cuptorul preincalzit pentru 10 minute.