Pilaf cu legume calite

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pilaful cu legume calite este gustos si satios, mai ales daca este servit rece.

Ingrediente

    • 300 gr orez
    • 2 cepe
    • 1 morcov
    • 1 telina
    • 1 dovlecel
    • 1 gogosar
    • 1 ardei gras verde sau galben
    • 1 vanata
    • 2 rosii
    • 75 ml cu ulei (4-5 linguri)
    • 4 catei de usturoi
    • sare
    • piper boabe
    • marar si patrunjel tocate impreuna

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 1/4 ora

  1. Spalati legumele, curatati de coaja si de seminte si puneti-le totul intr-un castron adanc, mai putin ceapa care se pune separat pe o farfurie.
  2. Tocati ceapa pestisori si puneti sa se caleasca in ulei indoit cu apa. Lucrati cu vasul acoperit si lasati pana cand scade lichidul la jumatate (10-15 min).
  3. Taiati felii sau cubulete: ardeii, vanata, telina, dovlecelul si usturoiul si lasati-le pentru 10 minute in ulei sa se caleasca langa ceapa, dupa care mutati legumele intr-o cratita mare. Adaugati orezul ales bob cu bob si spalat in 2-3 ape, umpleti cratita cu 4 masuri de apa in raport cu masura pentru orez. Adaugati piper boabe si 1 lingurita cu sare. Puneti cratita in cuptor pentru 3/4 ora la foc potrivit.
  4. Cand stingeti focul adaugati morcovul trecut pe razatoarea mare, rosiile decojite si taiate felii si verdeata tocata fin. Lasati pilaful in cuptor (fara foc) inca 10 min.
  5. Serviti mancarea fara paine, cu salata de sezon.

Recomandari

Mancaruri