- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pilaful cu legume calite este gustos si satios, mai ales daca este servit rece.
Ingrediente
- 300 gr orez
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 telina
- 1 dovlecel
- 1 gogosar
- 1 ardei gras verde sau galben
- 1 vanata
- 2 rosii
- 75 ml cu ulei (4-5 linguri)
- 4 catei de usturoi
- sare
- piper boabe
- marar si patrunjel tocate impreuna
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 1/4 ora
- Spalati legumele, curatati de coaja si de seminte si puneti-le totul intr-un castron adanc, mai putin ceapa care se pune separat pe o farfurie.
- Tocati ceapa pestisori si puneti sa se caleasca in ulei indoit cu apa. Lucrati cu vasul acoperit si lasati pana cand scade lichidul la jumatate (10-15 min).
- Taiati felii sau cubulete: ardeii, vanata, telina, dovlecelul si usturoiul si lasati-le pentru 10 minute in ulei sa se caleasca langa ceapa, dupa care mutati legumele intr-o cratita mare. Adaugati orezul ales bob cu bob si spalat in 2-3 ape, umpleti cratita cu 4 masuri de apa in raport cu masura pentru orez. Adaugati piper boabe si 1 lingurita cu sare. Puneti cratita in cuptor pentru 3/4 ora la foc potrivit.
- Cand stingeti focul adaugati morcovul trecut pe razatoarea mare, rosiile decojite si taiate felii si verdeata tocata fin. Lasati pilaful in cuptor (fara foc) inca 10 min.
- Serviti mancarea fara paine, cu salata de sezon.