- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pilaful de orez cu naut este o mancare de post cu arome asiatice, plina de vitamine si satioasa.
Ingrediente
- 200 gr naut
- 200 gr orez
- 175 ml ulei
- sare
- 1 ceapa
- patrunjel verde
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 3 ore
- Spalati nautul, il lasati la inmuiat 2 ore, scurgeti apa si umpleti cu 1 litru de apa rece. Fierbeti la foc mic pana cand se poate consuma.
- Alegeti si spalati orezul, il caliti in ulei impreuna cu 1 ceapa tocata. Umpleti cu 4 cani de apa calda, fierbeti 15 minute la foc mic, rasturnati nautul peste orez,apoi stingeti focul.
- Adaugati sare dupa gust, acoperiti vasul pentru 1 ora, apoi serviti mancarea calduta, decorata cu verdeata tocata, cu paine prajita si (eventual) cu salata de varza tocata cu chimen.