Pilaf de orez cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pilaful de orez cu ciuperci este o mancare de post plina de vitamine si cu un efect puternic revigorant.

Ingrediente

    • 200 gr orez
    • 300 gr ciuperci (champignon)
    • 1 morcov
    • 1 ardei gras
    • 1 ceapa
    • sare
    • piper boabe
    • patrunjel tocat
    • 4 linguri cu ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Spalati legumele, taiati-le felii subtiri, caliti in ulei pana cand ceapa se inmoaie si devine translucida. Lucrati cu vasul acoperit, folosind doar 3 linguri cu ulei.
  2. Curatati ciupercile, inlaturati piciorusele pe care le curatati de partea care a stat in pamant pe care o aruncati, apoi le spalati si le tocati marunt. Ciupercile tocate le adaugati  in cratita cu legume.
  3. Alegeti orezul bob cu bob, spalati in 2-3 ape, rasturnati in oala cu legume calite. Adaugati 4 masuri de apa calda (4 cani cu apa), piper boabe si o lingurita cu sare. Lasati sa fiarba la foc potrivit 20 minute, apoi stingeti focul si acoperiti vasul cu mancare.
  4. Taiati palariile ciupercilor in sferturi, prajiti-le in ulei putin pana sunt bune de consumat (12-15 min), apoi asezati-le deasupra pilafului. Ornati cu verdeata tocata marunt dupa ce ati stins focul.
  5. Serviti pilaful cald sau rece, langa crutoane si vin alb.

Recomandari

Mancaruri