- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pilaful de orez cu ciuperci este o mancare de post plina de vitamine si cu un efect puternic revigorant.
Ingrediente
- 200 gr orez
- 300 gr ciuperci (champignon)
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1 ceapa
- sare
- piper boabe
- patrunjel tocat
- 4 linguri cu ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Spalati legumele, taiati-le felii subtiri, caliti in ulei pana cand ceapa se inmoaie si devine translucida. Lucrati cu vasul acoperit, folosind doar 3 linguri cu ulei.
- Curatati ciupercile, inlaturati piciorusele pe care le curatati de partea care a stat in pamant pe care o aruncati, apoi le spalati si le tocati marunt. Ciupercile tocate le adaugati in cratita cu legume.
- Alegeti orezul bob cu bob, spalati in 2-3 ape, rasturnati in oala cu legume calite. Adaugati 4 masuri de apa calda (4 cani cu apa), piper boabe si o lingurita cu sare. Lasati sa fiarba la foc potrivit 20 minute, apoi stingeti focul si acoperiti vasul cu mancare.
- Taiati palariile ciupercilor in sferturi, prajiti-le in ulei putin pana sunt bune de consumat (12-15 min), apoi asezati-le deasupra pilafului. Ornati cu verdeata tocata marunt dupa ce ati stins focul.
- Serviti pilaful cald sau rece, langa crutoane si vin alb.