- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prazul cu masline este o mancare de post foarte aromata si gustoasa si la care puteti adauga si carne.
Ingrediente
- 1 kg praz
- 300 gr masline
- sare
- 2 linguri cu bulion
- 2 linguri cu zahar
- 2 cepe
- 175 ml ulei
- 1/4 lamaie
- verdeata tocata
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Spalati maslinele, le fierbeti si scoateti samburii. Prazul se curata de foile vestede, se spala si se taie (doar partea alba) in bucati de 2-3 cm.
- Scurgeti prazul, apoi il caliti in ulei fierbinte si-l treceti intr-o cratita cu pereti in alti. Acoperiti cu un amestec de: apa calda, zahar, sare, ceapa tocata, bulion de rosii, felii de lamaie.
- Tot acum puneti in cratita si maslinele si fierbeti la foc mic, cu vasul acoperit 30 de minute. Decorati cu verdeata tocata fin si serviti mancarea rece, cu paine proaspata.