Caserola de peste in stil mediteranean

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Caserola de peste in stil mediteranean este o mancare pe care trebuie sa o incercati cand doriti sa surprindeti invitatii.

Ingrediente

    • 700 gr fileuri de peste cu grosimea de 1 cmm
    • zeama de la 1/2 lamaie
    • 125 gr crema de branza cu verdeturi
    • 1 lingurita oregano proaspat, tocat
    • 250 gr ciuperci mici
    • 4 rosii sau 400 gr cubulete de rosii in bulion
    • 1 lingura patrunjel vrede tocat
    • 1 lingura busuioc tocat
    • sare
    • piper

    PENTRU TOPPINGUL MEDITERANEAN:

    • 3 linguri patrunjel verde tocat
    • 6 frunze de busuioc tocate mare
    • 5 linguri pesmet
    • 5 linguri parmezan ras
    • 2 linguri ulei de malsine
    • 3 catei de usturoi zdrobiti
    • 6 creveti decorticat, optional

Instructiuni de preparare

  1. Stropiti fileurile cu zeama de lamaie, pudrati-le cu sare si piper, apoi intindeti peste ele crema de branza si rulati-le.
  2. Taiati ciupercile in sferturi, cojiti rosiile, curatati-le de samburi si taiati-le in cubulete.
  3.  Ungeti un vas termorezistent cu ulei, puneti in el ciupercile si rosiile. Presarati o lingura de patrunjel verde si una de busuioc si asezati deasupra rulourile de peste. Daca  adaugati creveti puneti-i peste rulouri.
  4. Pentru topping, amestecati toate ingredientele, fara ulei. Turnati toppingul peste peste si stropiti cu ulei. 
  5. Bagati vasul la cuptor si coaceti 25 de minute, apoi serviti cu garnitura de cartofi natur, stopiti cu unt si presarati cu patrunjel verde.

Recomandari

Mancaruri