- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Va oferim reteta de chiftele cu fasole verde si sunca pentru a o incerca fie macar o data.Datorita complexitatii ingredientelor, acest preparat inlocuieste cu succes o masa de pranz in zilele de vara, fiind mult mai aromata servita rece.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 2 cartofi fierti
- 200 gr fasole verde fiarta
- 200 gr sunca presata
- 3 oua
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 fire ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri pesmet
- 2 linguri faina
- ulei pentru prajit
- sare
- piper
PENTRU SOS:
- 1 ceapa mica
- 200 ml suc de rosii
- 1 lingura menta tocata
- sare
- 2 frunze salvie
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri otet
Instructiuni de preparare
- Tai tecile de fasole bucatele mici, care se oparesc 5 minute in apa fiarta cu sare, apoi se scurg de apa si se pun intr-un castron incapator. Se adauga cartofii fierti zdrobiti, 150 gr sunca presata taiata cubulete, ceapa verde taiata rondele subtiri. Se amesteca bine compozitia, peste care se toarna ouale batute ca pentru omleta, patrunjel verde tocat fin, usturoiul zdrobit, faina, condimentand cu sare si piper, dupa gust.
- Din compozitia obtinuta, formezi chiftele mici, le treci prin pesmet, si le prajesti in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc frumos. Cand chiftelele sunt rumenite, se scot din ulei pe servte absorbante, pentru a se scurge tot surplusul de ulei.
- Pentru prepararea sosului, calesti ceapa in putin ulei, se aduga menta, salvia si sucul de rosii. Lasi sosul sa fiarba 10 minute, apoi il strecori cu o sita si il pui iar la fiert. Se adauga otet, zahar si sare, dupa gust, iar dupa 2-3 clocote se ia vasul de pe foc.
- Sosul se serveste alaturi de chiftele si cartofi natur, presarand peste restul de sunca presata taiata cubulete.