- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarmalele de post in foi de varza sunt delicioase, satioase si economice, ele necesitand putine ingrediente.
Ingrediente
- 250 gr orez
- 2 cepe
- 3-4 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 telina mare
- 2 radacini de patrunjel
- 2 linguri cu bulion
- sare
- piper macinat
- 1 varza murata
- 200 ml ulei
- 200 gr stafide
- 1 lingura cu frunze de busuioc tocate marunt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Speli orezul dupa ce l-ai ales bob cu bob si il lasi in apa rece cat cureti legumele. Speli legumele, le cureti, le speli iar si le dai pe razatoarea mare. Toci ceapa si o amesteci cu legumele, le pui pe toate intr-o cratita mare, cu o cana cu ulei si le lasi sa se inmoaie pe foc mic.
- Dupa 10 minute rastorni orezul cu apa in care a stat peste legumele calite, amesteci repede, adaugi bulionul si lasi sa fiarba inabusit 15 minute. Tragi vasul de pe foc si lasi amestecul sa se raceasca, apoi adaugi stafidele curatate si spalate si busuiocul tocat sau macinat.
- Pregatesti foile de varza, le speli, le scurgi, le scoti vinele tari, le tai bucati potrivit de mari.
- Framanti amestecul de legume cu mana, sarezi, piperezi, condimentezi cu cimbru si busuioc maruntit si omogenizezi, apoi faci sarmalele. Le pui la fiert in oala adanca, dupa ce s-a captusit fundul oalei cu varza tocata marunt.
- Printre randurile de sarmale pui crengute de cimbru, acoperi ultimul rand de sarmale cu foi de varza. Umpli oala cu apa calda si fierbi sarmalele pe foc mic doua ore. Le poti rumeni in cuptor. Le servesti calde sau reci, cu paine sau mamaliguta rece.