- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Plachia de crap de stiuca sau de caras este o mancare aromata si foarte satioasa.
Ingrediente
- 1 crap mare (sau altfel de peste)
- 2-3 linguri cu faina
- 150 ml ulei
- 3-4 cepe
- 175 ml vin alb
- 2 rosii (sau 2 linguri cu bulion de rosii)
- piper boabe
- 2 foi de dafin
- 1/2 lamaie
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cureti pestele de solzi, de aripi si de oasele mari, il golesti, ii scoti osul amar (daca folosesti si capul), speli in multe ape reci si-l sarezi pe dinauntru si pe dinafara. Il lasi sa stea 15 minute, ilspeli din nou, tai felii subtiri de 2-3 cm si treci pestele prin faina.
- Prajesti feliile de peste in ulei fierbinte pana se rumeneste pe ambele parti. Strecori uleiul in care s-a prajit, adaugi ulei proaspat si prajesti ceapa pana csnd devine sticloasa. Torni vinul
si o cana cu apa calda, pui si rosiile decojite si taiate felii subtiri, condimentezi cu sare, boabe de piper si foi de dafin si felii subtiri de lamaie.Lasi sa clocoteasca 2-3 minute, adaugi pestele si lasi sa scada la foc mic.
- Servesti plachia rece, cu paine proaspata si vin alb.