- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarmalele de urda cu marar sunt sarmale dietetice foarte satioase si aromate.
Ingrediente
- 500 gr de urda
- verdeata tocata
- 4 linguri pline cu marar tocat
- 1 ou
- 150 ml ulei
- 1 lingura de pesmet
- sare
- 1 ceapa
- frunza de vita
- 1 lingura cu bulion
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Framanti urda cu marar tocat cu putina sare, o lingura de ulei, o ceapa calita si un ou crud, amesteci cu o lingura de pesmet daca amestecul nu este prea legat si infasori sarmale in foi de vita oparite in apa clocotita.
- Sarmalele le pui sa fiarba cu apa calda in care ai desfacut o lingura de bulion si patrunjel tocat. Lasi focul mic si fierbi un ceas, apoi scazi 15 minute la cuptor.
- Servesti sarmalele calde, cu smantana deasupra, cu paine sau mamaliguta fierbinte.