- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Plachia de crap etse mancarea preferata a pescarilor, fiind gustoasa, satioasa si foarte aromata, in acelasi timp.
Ingrediente
- 1 crap de 2-3 kg
- 1 kg rosii
- 500 ml vin alb
- 1 ceapa mare
- 1 ardei gras
- 1 ardei iute
- 200 gr ciuperci
- 150 ml ulei
- foi de dafin
- piper boabe
- usturoi
- cimbru
- patrunjel tocat
- sare
- busuioc
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cureti pestele de solzi si de aripioare, il despici si-l golesti, il speli temeinic cu apa rece. Ii scoti urechile si glanda amara, apoi ii dai sare si il lasi sa stea cu sarea pe el jumatate de ceas,apoi i il ungi cu ulei peste tot.
- Iei o tava mare si pui in ea putin ulei, o cana de apa si o ceapa mare tocata, apoi pui pestele peste ceapa. Asezi cu foi de dafin, crengute de cimbru, crengute de busuioc, usturoi tocat si le presari in jurul pestelui. Dai la cuptor.
- Ciupercile le cureti, le speli, le tai felii si le pui cu restul de ulei pe foc mic. Tot aici pui un ardei gras felii si un ardei iute tocat marunt. Fierbi la foc mic 20 minute si mai pui apa sau supa, ca sa nu se usuce. Lasi deoparte pana este gata pestele.
- Tragi tava din cuptor, misti pestele usor cu o spatula, sa nu se rupa. Mai pui apa si mai lasi douazeci de minute ca sa fie o ora de coacere.
- Servesti peste rece, in felii mari, fierbinte, cu sos de ciuperci, alaturi de paine proaspata, alaturi de un vin alb.