- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelutele cu tarhon si sos de smantana sunt specifice zonei Ardealului si le puteti servi cu garnitura sa simple, alaturi de o salata de cruditati.
Ingrediente
- 375 gr carne de vita
- 1 lingura faina
- 2 oua
- 400 ml smantana
- patrunjel verde
- 250 gr carne de porc
- 4 cartofi
- 1 ceapa
- otet
- tarhon
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata ceapa si se opareste. Carnea se spala si se toaca impreuna cu ceapa. Se amesteca cu cartofii curatati si rasi, sarea, piperul, ouale, patrunjelul verde taiat marunt. Compozitia obtinuta se modeleaza in forma de chiftelute rotunde si se dau prin faina.
- Chiftelutele se pun intr-o tava unsa cu ulei si se dau la cuptor.Deasupra, se toarna smantana, iar tarhonul se adauga cu 10 minute inainte de a se scoate tava din cuptor. Chiftelutele se servesc fierbinti, cu diferite garnituri.