- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelutele de peste in sos de legume sunt delicioase si foaret gustoase in zilele de vara, daca le serviti reci.
Ingrediente
- 2 conserve de ton
- 4 cepe
- 2 oua
- 3-4 linguri pesmet
- busuioc
- verdeata
- sare
- piper
- 1 dovlecel
- 2 cepe
- 2 vinete
- 1 ardei gras rosu
- 50 gr unt
- 250 ml vin
- 1 lingura faina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 70 minute
- Maruntesti tonul si il amesteci cu 2 cepe date prin razatoare si scurse bine, ouale, pesmetul, verdeata, sare si piper dupa gust si dai amestecul la rece.
- Maruntesti cepele ramase si celelalte legume si le calesti in unt, pentru cateva minute. Presari faina si o amesteci foarte bine, turnand in acelasi timp vinul si condimentand dupa gust, cu sare si piper.
- Cu mana rece, formezi chiftelute din amestecul de ton dat la rece. Le pui in sos si dai tava la cuptor timp de 30 de minute. Le servesti presarate cu verdeata.