- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelutele de ton cu sos de legume sunt foarte dietetice si usor de preparat. Le poti servi atat calde, cat si reci, cu sos de legume pe deasupra. Le poti servi si cu o salata din legume proaspete.
Ingrediente
- 2 conserve ton in ulei sau in suc propriu
- 1 ceapa mare
- 50 gr pesmet
- 2 oua
- busuioc
- cateva fire marar verde
- cateva fire patrunjel verde
- sare
- piper
PENTRU SOS:
- 1 dovlecel
- 2 cepe
- 2 vinete
- 1 ardei gras
- 50 gr unt
- 250 ml vin
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Desfaci conservele de ton pe care le rastorni intr-o sita si le lasi sa se scurga. Le scurgi de zeama cu ajutorul mainilor, apoi pui tonul intr-un castron si il amesteci cu ceapa curatat si data pe razatoare, ouale, pesmetul, sare, piperul si verdeata tocata marunt. Omogenizezi compozitia pe care o bagi in frigider.
- Cureti si feliezi legumele, acre apoi le pui la calit intr-o tigaie cu unt. Cand legumele sunt aproape gata, presari o lingura de faina si amesteci enrgic si repeda ca sa nu se faca cocoloase, turnand apoi vinul, si condimentand cu putina sare si putin piper.
- Rastorni sosul intr-o tava, iar peste sos asezi chftelute rotunde mici facute din amestecul tinut la rece. Bagi tava in cuptorul incins pentru 30 de minute, apoi presari verdeata tocata marunt si servesti.