Scrumbie cu sos englezesc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Scrumbia cu sos englezesc trebuie sa o incercati si dvs pentru ca este foarte gustoasa.

Ingrediente

    • 4 scrumbii mijlocii,
    • 200 ml supa de zarzavat
    • 1 lamaie
    • 1 lingurita cu amidon
    • piper boabe
    • sare
    • 1 foaie de dafin

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Se curata pestele, se inlatura capul, se goleste de intestine si se spala cu apa rece. Se asaza intr-o cratita cu o cana cu supa de zarzavat, sare si boabe de piper, si se lasa sa fiarba la foc mic.
  2. Dupa 20 minute scrumbiile se scot pe un platou si se acopera cu un sos englezesc, obtinut astfel: se desface amidonul intr-o cana cu supa de peste sau de zarzavat, se clocoteste 5 minute pe foc mic, cu sare, o foaie de dafin si putina coaja de lamaie. in sosul obtinut se stoarce o lamaie si se toarna imediat peste scrumbii.
  3. Pestele se serveste cald sau rece, cu paine proaspata si vin alb demisec.

Recomandari

Mancaruri