- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Scrumbia cu sos englezesc trebuie sa o incercati si dvs pentru ca este foarte gustoasa.
Ingrediente
- 4 scrumbii mijlocii,
- 200 ml supa de zarzavat
- 1 lamaie
- 1 lingurita cu amidon
- piper boabe
- sare
- 1 foaie de dafin
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Se curata pestele, se inlatura capul, se goleste de intestine si se spala cu apa rece. Se asaza intr-o cratita cu o cana cu supa de zarzavat, sare si boabe de piper, si se lasa sa fiarba la foc mic.
- Dupa 20 minute scrumbiile se scot pe un platou si se acopera cu un sos englezesc, obtinut astfel: se desface amidonul intr-o cana cu supa de peste sau de zarzavat, se clocoteste 5 minute pe foc mic, cu sare, o foaie de dafin si putina coaja de lamaie. in sosul obtinut se stoarce o lamaie si se toarna imediat peste scrumbii.
- Pestele se serveste cald sau rece, cu paine proaspata si vin alb demisec.