Crap marinaresc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crapul marinaresc este un preparat marinaresc specific Deltei Dunarii.

Ingrediente

    • 1 crap mijlociu
    • 200 ml vin rosu
    • sare
    • piper macinat
    • 3 linguri cu margarina
    • 200 gr ciuperci
    • 200 gr arpagic
    • cimbru

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata pestele de solzi, se goleste de intestine, se spala si se taie felii groase care se sareaza si se lasa sa stea 30 de minute intr-o farfurie.
  2. Se curata arpagicul si se inmoaie in margarina, pe foc mic, adaugand din cand in cand putina apa calda
  3. Ciupercile se spala in mai multe ape reci, se taie felii subtiri si se pun peste arpagic. Se inmoaie doar 5 minute, dupa care se adauga vinul, un pahar mic cu supa calda, sare, piper boabe si putin cimbru.
  4. Se pun feliile de peste in sosul astfel pregatit si se acopera cratita in care fierbe. Se fierbe totul o ora, dupa care se scot si se asaza pe un platou lung, reconstituind pestele, inconjurandu-l cu arpagic si ciuperci si stropindu-l cu sosul in care s-a facut.
  5. Crapul marinaresc se serveste cald, cu paine proaspata de casa si vin alb sec.

Recomandari

Mancaruri