- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crapul marinaresc este un preparat marinaresc specific Deltei Dunarii.
Ingrediente
- 1 crap mijlociu
- 200 ml vin rosu
- sare
- piper macinat
- 3 linguri cu margarina
- 200 gr ciuperci
- 200 gr arpagic
- cimbru
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata pestele de solzi, se goleste de intestine, se spala si se taie felii groase care se sareaza si se lasa sa stea 30 de minute intr-o farfurie.
- Se curata arpagicul si se inmoaie in margarina, pe foc mic, adaugand din cand in cand putina apa calda
- Ciupercile se spala in mai multe ape reci, se taie felii subtiri si se pun peste arpagic. Se inmoaie doar 5 minute, dupa care se adauga vinul, un pahar mic cu supa calda, sare, piper boabe si putin cimbru.
- Se pun feliile de peste in sosul astfel pregatit si se acopera cratita in care fierbe. Se fierbe totul o ora, dupa care se scot si se asaza pe un platou lung, reconstituind pestele, inconjurandu-l cu arpagic si ciuperci si stropindu-l cu sosul in care s-a facut.
- Crapul marinaresc se serveste cald, cu paine proaspata de casa si vin alb sec.