- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelutele marinate din peste oceanic se pot consuma ca gustare simple fara sos, sau se pot servi alaturi de garnitura de piure.
Ingrediente
- 1 kg peste
- 100 ml lapte
- 1 ceapa
- 300 ml sos de rosii
- 1 felie de paine alba
- 2 oua
- ulei pentru prajit
- patrunjel verde
- faina
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Pestele congelat se pune la fiert impreuna cu legumele, apoi se da prin masina de tocat impreuna cu paine inmuiata in lapte si stoarsa bine.
- Se amesteca pestele tocat cu ouale si cu patrunjelul verde tocat, adaugand putina sare si putin piper macinat.
- Se modeleaza chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Cand toate chiftelutele sunt gata se pun toate intr-o cratita, se toarna sosul de rosii si putin patrunjel verde tocat fin, apoi se pune oala pe foc. Cand sosul a scazut pe jumatate, se opreste focul, se lasa 10 minute sa se racoreasca, dupa care se poate servi.