- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ghiveciul de legume este mancarea perfecta pentru zilele calduroase de vara cat si pentru zilele de post din an. Gustul acestui preparat este la fel de bun si daca il consumati rece.
Ingrediente
- 5-6 cartofi mari
- 3 linguri de ulei
- 2 cepe
- 1 ardei gras rosu
- 2 ardei kapia
- 200 gr de pulpa dre rosii
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- 200 gr fasole verde pastai
- 1 foaie de dafin
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura pasta de tomate
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Cureti ceapa,ardeii, morcovul si dovlecelul pe care ii tai bucati potrivite.
- Pui o tigaie pe foc cu putin ulei in care calesti ceapa peste care adaugi restul de legume taiate. Amesteci continuu pentru ca legumele sa nu se prinda.
- Cand ingredientele sunt pe jumatate patrunse adaugi cartofii taiati bucati mari, foaia de dafin,sare si piper dupa gust apoi acoperi cu apa calda si lasi sa fiarba sub capac la foc mic aproximativ 20 de minute.
- Adaugi fasolea, pulpa de rosii, pasta de tomate si usturoiul zdrobit. Dupa ce da in cateva clocote potrivesti gustul de sare si piper si mai lasi 10 minute.
- Ghiveciul dupa ce este luat de pe foc, se lasa inainte de a fi servit 20 minute sa se patunda aromele intre ele.