Ciulama de hribi- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciulamaua de hribi este o mancare moldoveneasca foarte gustoasa, pe care o puteti servi ca fel principal, alaturi de o salata gustoasa.

Ingrediente

    • 800 gr hribi proaspeti
    • 100 gr faina
    • 500 gr smantana
    • 225 gr unt
    • 400 ml lapte
    • 150 gr cascaval
    • piper macinat
    • verdeata tocata
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Ciupercile se spala, se taie si se calesc in 100 gr de unt.
  2. Separat, se caleste faina in restul de unt, avand grija sa nu se arda, apoi se stinge cu lapte, lasand sa mai firba la foc mic, inca 15 minute, amestecand continuu. Se adauga smantana, iar dupa un timp, cascavalul ras si ciupercile. Se pun sare si piper dupa gust si se mai lasa la fiert 30 de minute, la foc mic. La sfarsit, se adauga verdeata, se lasa sa se  racoreasca cateva minute, dupa care se poate servi.

Recomandari

Mancaruri