Ciuperci cu ficatei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile cu ficatei sunt delicioase... Trebuie sa le incercati pentru ca este un preparat delicios.

Ingrediente

    • 1 ceapa
    • ulei
    • 1 cutie rosii decojite/bulion
    • 1 ardei gras rosu
    • 200 gr ciuperci
    • 1 morcov
    • 4 bucati ficat de pasare
    • marar verde
    • patrunjel verde
    • sare
    • cartofi pentru piure

Instructiuni de preparare

  1. Se curata ciupercile, apoi se spala si se taie  maruunt. Ceapa tocata si orcovul ras se calesc in ulei si apa, timp de 10 minute, apoi adaugi ciupercile si putin ardei. Se fierb ciupercile 20 de minute, ca sa-si lase zeama, apoi se adauga rosiile decojite, 100 ml de apa, verdeata tocata si putina sare. Se fierbe sosul timp de 30 de minute,la foc mic acoperind cratita cu capac si  amestecand din cand in cand.
  2. Cu 10 minute inainte de a fi gata, se pun ficateii care au fost fieri si taiati in doua. Lasi sa mai dea intr-un clocot, apoi opresti  focul si se prepara piureul.
  3. Tocanita se serveste cal  cu piure de ficatei.

Recomandari

Mancaruri