Dovlecei umpluti cu branza-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dovleceii umpluti cu branza sunt aromati si gustosi, perfecti reci in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 6-8 dovlecei mijlocii
    • 1 ceapa
    • 200 gr smantana
    • sare
    • piper macinat
    • 175 gr branza rasa
    • 2 oua
    • 2-3 linguri cu unt sau cu ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Cureti dovleceii de coaja, ii speli, ii tai in doua pe lungul legumei, le scoti semintele si-i pui sa fiarba 5 minute in apa cu sare. Scoti dovleceii in sita, iar cand s-au racit scoti cu lingurita si miezul.
  2. Amesteci cu 1 ceapa tocata si calesti in unt sau ulei pana cand se inmoaie ceapa. Adaugi smantana si branza rasa, amesteci cu lingura in cratita ca sa nu se prinda, apoi adaugi sare si piper, dupa gust.
  3. Dupa 10 minute tragi vasul de pe foc, lasi sa se raceasca putin, amesteci ouale. Omogenizezi amestecul, umpli jumatatile de dovlecei si-i asezi in vas de sticla uns cu ulei, care merge la cuptor. Rumenesti dovleceii, ii servesti calzi, cu paine proaspata si vin alb.

Recomandari

Mancaruri