- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Legumele asortate este o mancare foarte gustoasa si apetisanta, fiind plina de vitamine.
Ingrediente
- 6 ardei
- 6 gulii
- 6 dovlecei
- 6 teline
- 6-20 frunze de varza
- 6-8 rosii
- 1 kg carne tocata (in amestec)
- 2 oua
- 2 felii de paine
- 3-4 cepe
- verdeata tocata (marar, leustean, patrunjel)
- 200 ml orez
- sare
- piper macinat
- 2 crengute de busuioc sau tarhon
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Golesti ardeii si dovleceii, ii speli, ii scurgi. Scoti miezul de la teline, de la gulii si rosii, speli legumele, le scurgi. Oparesti frunzele de varza si le scoti in farfurie.
- Pregatesti umplutura: carnea tocata o amesteci cu: ceapa, verdeata tocata, 2 oua crude, miezul de la 2 felii de franzela, inmuiat in apa rece si faramitat bine, sare, piper macinat si orez, ales si spalat in mai multe ape reci.
- Omogenizezi amestecul,apoi umpli legumele pe rand si le asezi in straturi, intr-o oala inalta: ardei, sarmale, dovlecei, sarmale, gulii, teline, rosii.
- Miezul legumelor il asezi intre straturi, dupa ce l-ai tocat fin. Asezi 2-3 crengute de busuioc intre legume, umpli cu apa calda, sarezi, fierbi la foc potrivit 1 ora si scazi la cuptor 30 de minute.
- Servesti cu sau fara smantana, cu paine proaspata si servesti langa ea un vin alb demisec.