- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dovleceii umpluti cu orez se prepara usor si sunt foarte aromati, gustosi si satiosi.
Ingrediente
- 6-8 dovlecei mijlocii
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 175 ml ulei
- 175 gr orez
- 1 legatura de patrunjel
- 2-3 linguri cu pesmet
- 2-3 linguri cu telemea rasa
- 175 ml suc de rosii
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti dovleceii de coaja, ii speli si le scoti semintele dupa ce i-ai taiat in doua pe lungul lor. ii fierbi in apa cu sare doar 5 minute, ii scoti si-i scurgi in sita. Le scoti miezul cu o lingurita, pui in castron adanc unde vei face amestecul: fierbi orezul 15 minute, scurgi in sita.
- Rastorni peste orez miezul de dovlecei, calesti ceapa in ulei pana devine sticloasa, impreuna cu usturoi tocat, apoi adaugi si patrunjel tocat.
- Adaugi sare si piper apoi umpli jumatatile de dovlecei, ii sezi in tava, presari cu pesmet si telemea rasa, pui tava in cuptor fierbinte pentru 20 minute.
- Cand servesti torni peste mancare suc de rosii.