Dovlecei umpluti cu orez-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dovleceii umpluti cu orez se prepara usor si sunt foarte aromati, gustosi si satiosi.

Ingrediente

    • 6-8 dovlecei mijlocii
    • 1 ceapa
    • 2-3 catei de usturoi
    • 175 ml ulei
    • 175 gr orez
    • 1 legatura de patrunjel
    • 2-3 linguri cu pesmet
    • 2-3 linguri cu telemea rasa
    • 175 ml suc de rosii

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Cureti dovleceii de coaja, ii speli si le scoti semintele dupa ce i-ai taiat in doua pe lungul lor. ii fierbi in apa cu sare doar 5 minute, ii scoti  si-i scurgi in sita. Le scoti miezul cu o lingurita, pui in castron adanc unde vei face amestecul: fierbi orezul 15 minute, scurgi in sita.
  2. Rastorni peste orez miezul de dovlecei, calesti ceapa in ulei pana devine sticloasa, impreuna cu usturoi tocat, apoi  adaugi si patrunjel tocat.
  3. Adaugi sare si piper apoi umpli jumatatile de dovlecei, ii sezi in tava, presari cu pesmet si telemea rasa, pui tava in cuptor fierbinte pentru 20 minute.
  4. Cand servesti torni peste mancare suc de rosii.

Recomandari

Mancaruri